Taekwondo

Taekwondoka Oogink in kwartfinale uitgeschakeld in Rio

Taekwondoka Reshmie Oogink is zaterdag in Rio de Janeiro in de kwartfinale van het taekwondotoernooi boven de 67 kilogram uitgeschakeld.

De 26-jarige Nederlandse debutante moest na haar nipte nederlaag tegen Jackie Galloway hopen op een finaleplaats voor haar Amerikaanse tegenstandster. In dat geval zou ze via de herkansingsronde nog kans maken op brons.

Galloway strandde echter in de halve finales tegen de Mexicaanse Maria del Espinoza, de olympisch kampioen van Peking 2008 en de nummer drie van Londen 2012. Daarmee zat voor Oogink het olympisch toernooi erop.

"Ik hoopte nog dat Galloway na haar overwinning op mij vleugels zou krijgen, maar helaas'', treurde Oogink, die eerder dit jaar brons veroverde bij het EK. ''Dit is flink balen. Ik was voor een medaille naar Rio gekomen en ook goud hield ik voor mogelijk. Het mocht echter niet zo zijn. Ik heb hier eigenlijk geen woorden voor.''

Oogink in actie in Rio

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Verlenging

Oogink, de nummer vijf van de plaatsingslijst in Rio, leek in de kwartfinale tegen Galloway op weg naar de winst, maar vlak voor tijd wist de Amerikaanse nog een punt te scoren en zo de stand gelijk te trekken.

In de verlenging ('gouden punt') eindigde Oogink met één 'hit', die geen punt opleverde, en een strafje, terwijl Galloway twee zogenoemde hits liet noteren. Daarmee kwalificeerde de zes jaar jongere Amerikaanse zich voor de halve finales, waarin ze dus verloor van Maria del Espinoza.

''Je kon zien dat we elkaar goed kennen, het was een afwachtend gevecht'', sprak Oogink zichtbaar aangeslagen. ''Het ging mis in de laatste seconden. Ik had de partij in mijn zak, maar kreeg alsnog een treffer tegen. Mijn verlies in de golden score was terecht, ik had één goede stoot, maar dat was te weinig, want zij had er twee. Ik kan er helaas niks meer aan veranderen.''

Tip de redactie