De Kruijf denkt dat volleybalsters VS hardere tik hebben gehad

Robin de Kruijf denkt dat de Verenigde Staten een hardere tik hebben gehad door het verlies in de halve finale dan de Nederlandse volleybalsters. De Amerikaanse vrouwen zijn zaterdag tegenstander van Oranje in de strijd om olympisch brons.

"Wat dat betreft zijn wij de favoriet voor brons", zegt De Kruijf tegen NU.nl. "Ik denk dat iedereen het verschil heeft kunnen zien na de halve finales. Bij Amerika vloeiden de tranen en bij ons was het niet zo heftig. Amerika heeft dus een behoorlijke tik gehad."

De 25-jarige De Kruijf beseft wel dat Nederland, dat in de halve finale verloor van China, zaterdag in Maracanazinho de underdog zal zijn tegen de VS. De regerend wereldkampioen ging in de andere halve eindstrijd ten onder tegen Servië.

"Amerika heeft een geweldig team. Ze zijn wereldtop. Ik reken er dus op dat ze op tijd kunnen schakelen naar de volgende wedstrijd, ondanks die tik in de halve finale."

Knokken

De Kruijf verwacht echter ook dat iedereen scherp zal zijn bij Nederland. "Brons zou een fantastische prijs voor ons zijn. Hoe vaak staan we als Nederlands volleybalteam nou op de Spelen?"

"De finale hebben we niet gehaald. Dan moeten we maar knokken voor een andere medaille."

De 'kleine finale' tussen Nederland en de VS begint zaterdag om 18.00 uur (Nederlandse tijd). Als de volleybalsters winnen, dan pakken ze hun eerste medaille ooit op de Spelen.

Tip de redactie