Van Gorkom, beachvolleyballers en hockeysters gehuldigd in HHH

BMX'er Jelle van Gorkom, beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen en de hockeysters zijn vrijdagavond (lokale tijd) gehuldigd in het Holland Heineken House in Rio de Janeiro.

Brouwer en Meeuwsen wonnen donderdag olympisch brons door het Russische duo Viacheslav Krasilnikov en Konstantin Semenov te verslaan. Van Gorkom pakte vrijdag zilver en de hockeysters verloren diezelfde dag de finale na shoot-outs van Groot-Brittannië.

"Het was een heel bijzonder moment", zei Van Gorkum kot na de huldiging voor de camera van NU.nl. "Er stonden zo'n tweeduizend mensen die allemaal hebben gezien wat ik gepresteerd heb. Dat maakt zo'n prestatie nog mooier."

De 25-jarige Achterhoeker genoot op het podium, al beseft hij nog niet helemaal dat hij een olympisch medaille heeft veroverd. "Ik ben het type dat op zo'n moment losgaat, maar ik ben nog niet helemaal op gang. Ik moet nog een beetje laten bezinken wat er allemaal gebeurd is."

Van Gorkom: 'Huldiging maakt zilver nog mooier’

Zwaar

Bij Brouwer en Meeuwsen was dat anders, omdat het duo al een dag eerder de medaille pakte. "Zo'n bronzen plak is best zwaar. Als je die een hele dag om je nek hebt hangen dan besef je wel wat je bereikt hebt", grapte Brouwer.

"En zo'n huldiging helpt ook. Het was een mooi feest en dat zal het blijven. Maandag vliegen we terug en tot die tijd is het genieten hier in Rio."

Brouwer en Meeuwsen: 'We hebben brons flink gevierd'

Tip de redactie