Paumen spreekt na verloren finale van 'beste wedstrijd van toernooi'

Voor Maartje Paumen voelt het oneerlijk dat niet Nederland maar Groot-Brittannië olympisch goud heeft gewonnen. De hockeysters verloren vrijdagavond in de finale (3-3) na shoot-outs.

"Sport kan heel hard zijn. Vanavond was het zelfs meedogenloos", aldus Paumen. "We hebben laten zien dat wij goud verdienden. Dit wat onze beste wedstrijd van het toernooi, maar we hebben niet gewonnen. Ik voel me leeg."

Oranje kwam in de finale in Rio de Janeiro twee keer op voorsprong (2-1 en 3-2). De ploeg van bondscoach Alyson Annan kreeg bovendien kansen op meer goals, terwijl bij de Britse vrouwen vrijwel elke aanval raak was.

"Die paar kansen die we weggaven gingen er meteen in", besefte Paumen. "En we mogen het onszelf aanrekenen dat we niet vaker gescoord hebben. Maar verder waren we echt heel goed. Alles klopte. Daarom ben ik heel erg trots op mijn ploeg. Ik houd gewoon van die wijffies."

Loterij

De 30-jarige Paumen mocht zichzelf nog wel verwijten dat ze in het begin van de wedstrijd een strafbal miste. "Dat was zo shit. Ik heb heel lang niet gemist en dan moet het juist in deze wedstrijd gebeuren."

In de hopeloos mislukte shoot-outs ging Paumen niet achter de bal staan. Nederland wist daarin geen enkele keer te scoren en bij Groot-Brittannië was het twee keer raak.

"Shoot-outs zijn een loterij. We hadden het daarom tijdens de wedstrijd al af moeten maken. Ongelooflijk dat we dat niet gedaan hebben. Zilver voelt onverdiend. Ik wil een andere kleur om mijn nek."

Tip de redactie