Van der Heijden wil niet zonder brons naar huis met handbalsters

Laura van der Heijden rekent erop dat de handbalsters zich zaterdag in de strijd om olympisch brons kunnen herpakken, na de nipte nederlaag donderdag in de halve finale tegen Frankrijk (24-23).

"Het is balen, maar zaterdag zullen we er gewoon weer staan", aldus Van der Heijden, die het met Oranje in de 'kleine finale' moet opnemen tegen Noorwegen.

De 26-jarige Van der Heijden, die speelt voor het Deense Esbjerg, vindt dat een medaille het toernooi nog glans kan geven, ondanks dat een plek in de finale heel dichtbij was en de handbalsters gingen voor goud.

"Ik wil niet zonder medaille naar huis. Het moet brons worden en dat gaan we ook gewoon doen. We gaan er vol voor. Hopelijk krijgen we tegen Noorwegen weer hulp van het Braziliaanse publiek."

Supporters

Gesterkt door dat Braziliaanse publiek en ook veel Nederlandse supporters in de Future Arena in Rio de Janeiro leken de handbalsters Frankrijk donderdag nog bijna op de knieën te krijgen, na een flinke achterstand bij rust (17-13).

"In de rust zeiden we tegen elkaar dat het onze droom is om de finale te halen. We hebben er daarna vol voor geknokt en ik had ook altijd de hoop dat het nog zou lukken. Het verschil was zo klein, misschien dat Frankrijk net iets slimmer was. Dat moeten wij dan maar zijn als het om brons gaat."

De wedstrijd tussen Nederland en Noorwegen begint zaterdag om 16.30 uur (Nederlandse tijd).

Video: Holland Heineken House leeft intens mee met handbalsters

Tip de redactie