Dijkema vindt dat volleybalsters medaille verdienen op Spelen

Laura Dijkema vindt dat de volleybalsters de Olympische Spelen Rio de Janeiro niet mogen verlaten zonder medaille. 

"We hebben op dit toernooi laten zien dat we bij de wereldtop kunnen aansluiten", vertelt de spelverdeelster, die donderdagavond (lokale tijd) met Oranje in de halve finale van China verloor (27-25, 23-25, 29-27 en 25-23).

"Het is zo zonde dat we niet gewoon doorknallen naar de finale. Dan hadden we onszelf namelijk beloond voor een sterk toernooi. We verdienen een medaille."

Om alsnog een medaille te pakken wacht Nederland zaterdag de strijd om de derde plaats tegen regerend wereldkampioen Verenigde Staten. De 26-jarige Dijkema rekent erop dat Oranje voor dat duel de teleurstelling over het verlies tegen China van zich af heeft gezet.

"We hebben hier al die jaren voor getraind en dus moeten we nog een keer volle bak gaan. Ik wil niet zonder medaille naar huis."

Gelijkwaardig

De geboren Drentse put moed uit het feit dat Oranje in haar ogen niet onder deed voor China in de halve eindstrijd. "Ik denk dat we gelijkwaardig waren. We hebben genoeg kansen gehad. Het probleem was alleen dat we ze niet afmaakten."

"Dat mogen we onszelf verwijten. Er zat absoluut meer in. En dat moet er tegen Amerika wel uitkomen."

De strijd om het brons tussen Nederland en de Verenigde Staten begint zaterdag om 18.00 uur (Nederlandse tijd). De volleybalsters wonnen nog nooit een medaille op de Spelen.

Tip de redactie