Guidetti denkt dat volleybalsters niet klaar waren voor finaleplaats

Bondscoach Giovanni Guidetti denkt dat de volleybalsters donderdagavond (lokale tijd) vanwege een gebrek aan ervaring ten onder zijn gegaan in de olympische halve finale tegen China.

"Vanavond werd duidelijk dat we op de belangrijke en stressvolle momenten de verkeerde keuzes maken", zei de Italiaan na het verlies van Oranje in vier sets (27-25, 23-25, 29-27 en 25-23).

"Ik ben trots op het niveau dat mijn team gehaald heeft, maar dat niveau haalden we vooral bij 5-5 of 10-10. Aan het einde van de set ging het steeds mis. We hadden de kans om te winnen, maar die hebben we niet benut."

De Italiaan neemt dat zijn ploeg niet kwalijk, omdat Oranje nog maar kort meedraait in de top, terwijl tegenstander China twee jaar geleden zilver pakte op het WK.

"Door een gebrek aan ervaring aan de top maken we fouten op sleutelmomenten. China heeft die ervaring wel. We moeten daarom van deze wedstrijd leren. Mijn ploeg heeft tijd nodig om altijd top te kunnen zijn. "

Brons

Die tijd heeft Guidetti nu echter niet omdat er zaterdag al weer gepresteerd moet worden in het Maracanazinho in Rio de Janeiro. Regerend wereldkampioen Verenigde Staten is dan de tegenstander in de strijd om het brons.

"Dit was de nummer twee van de wereld, nu krijgen we de nummer één", besefte Guidetti. "Daarom sta ik hier met gemengde gevoelens. Er is eigenlijk geen tijd om trots te zijn, want we moeten bijna meteen weer presteren tegen een topland."

De 43-jarige bondscoach vreest bovendien voor een getergde Amerikaanse ploeg, die in de andere halve finale nipt van Servië verloor.

"Ze willen zich herpakken en zullen agressief en sterk zijn. Het is aan ons om nog agressiever en sterker te zijn. Alleen dan kan het brons worden. Of we dat ook verdienen? Het gaat er in de sport niet om of je een medaille verdient. Het gaat erom dat je een medaille pakt."

Tip de redactie