Churandy Martina kan zich totaal niet druk maken om het feit dat hij op één honderdste van een seconde een medaille miste op de olympische 200 meter.

"Ik wilde een medaille, ik ging er echt voor, maar het is helaas net niet gelukt", zei Martina in Rio de Janeiro tegen de NOS.

"Maar ja, het kon niet beter. Ik heb mijn best gedaan voor heel Curaçao en Nederland. Voor iedereen die zijn wekker heeft gezet. Ik hoop dat ik niemand teleurgesteld heb en wil positief blijven. Ik hou van iedereen", glimlachte hij.

"Waarom zou ik balen? Dit was mijn derde olympische finale op rij. Er is niemand trotser dan ik."

Martina liep 20,13 seconden. De nummers drie en vier, Christophe Lemaitre en Adam Gemili, kwamen beiden in 20,12 seconden over de streep.

Bolt

De 32-jarige Martina kreeg ook lof toegezwaaid van de ongenaakbare winnaar Usain Bolt. "Martina is iemand die weet hoe hij finales moet lopen. Dat heb ik vooraf ook tegen hem gezegd. We kennen elkaar al jaren. Churandy is een fantastische atleet en en coole gast."

Terwijl Martina stelde dat hij er in Tokio opnieuw bij hoopt te zijn in 2020, is Bolt zeker bezig aan zijn laatste Spelen. De Jamaicaan sprak van een emotionele avond. "Ik ben nog steeds opgewonden. Ik wilde hier laten zien dat ik 'the greatest' ben en dat is wat ik hier doe."