Groener wil na verlies tegen Frankrijk nog even niet aan brons denken

De nederlaag tegen Frankrijk in de olympische halve finale is donderdag hard aangekomen bij de handbalsters. Bondscoach Henk Groener beseft dat zijn ploeg tijd nodig heeft om zich te herpakken voor de strijd om het brons.

"Iedereen zal even de tijd krijgen om dit te verwerken", zei Groener kort na de nederlaag (24-23) in de Future Arena in Rio de Janeiro. "We zijn er nu nog niet aan toe om ons voor te bereiden op de volgende wedstrijd."

Het duel om de derde plek wacht zaterdag al en daarin zal de verliezer van de wedstrijd tussen Rusland en Noorwegen de tegenstander zijn. Een bronzen medaille zou het toernooi van Oranje alsnog glans geven, al vindt Groener dat zijn ploeg moet beseffen dat het bereiken van de halve finale ook al een knappe prestatie is. 

"De halve finaleplaats heeft ons toernooi al glans gegeven. Dat moeten we in aanloop naar zaterdag niet vergeten. Maar als je in die halve finale staat, wil je natuurlijk ook winnen."

Niet agressief

Groener, die vorig jaar op het WK wel de finale haalde met zijn ploeg, zag het tegen Frankrijk voor rust misgaan. 

"We waren niet agressief genoeg in de dekking, waardoor de Fransen bij rust een flinke voorsprong hadden. Gelukkig waren we in de tweede helft in staat tot een geweldige inhaalrace. Ik heb een ploeg gezien die fantastisch werk heeft geleverd om terug te komen. We hadden weer grip op de wedstrijd."

Toch lukte het Oranje net niet om naast Frankrijk te komen. In de laatste seconde was de gelijkmaker heel dichtbij, maar Lois Abbingh schoot op de paal.

"Natuurlijk was dat frustrerend. De Franse keepster wist zich ook nog aantal keer te onderscheiden. Die was fantastisch. En wij kwamen net tekort.

Tip de redactie