Balende Abbingh beseft dat het 'een centimeter' scheelde in laatste seconde

Lois Abbingh maakte donderdag in de laatste seconde van de olympische halve finale van de handbalsters tegen Frankrijk (24-23) bijna de gelijkmaker, maar tot haar frustratie eindigde haar poging op de paal.

"Ik dacht heel even: hij gaat erin. Maar dat was dus niet. Het scheelde een centimeter", aldus Abbingh kort na de nederlaag in de Future Arena in Rio de Janeiro.

Nadat Nederland de gehele tweede helft steeds dichterbij Frankrijk kwam en ook nog een Française uit het veld was gestuurd, was het afspraak dat de bal op het laatste moment bij de 24-jarige Abbingh zou komen.

"Zo was dat bij de time-out besproken. Ik moest met alles wat ik in me had op doel schieten. Dat heb ik gedaan, maar het mocht niet zo zijn. Of ik mezelf daar iets verwijt? Natuurlijk had ik hem er liever in geschoten, maar ik nam de juiste beslissing. Het geluk was alleen niet aan mijn zijde."

Energie

Volgens Abbingh ging het echter al veel eerder in de wedstrijd mis voor Nederland, dat Frankrijk in de laatste fase voor rust liet uitlopen naar een 17-13 voorsprong.

"Daar hebben we het laten liggen. In die minuten speelden we weer net als in de eerste groepswedstrijd tegen de Fransen (18-14 verlies, red.). We zochten te veel hun middenblok op en daardoor kwamen we ver achter."

"Na rust liep het gelukkig weer, al kostte het wel veel energie omdat we steeds net niet op gelijke hoogte kwamen. In de laatste minuten kregen we nog drie kansen, waaronder die van mij. Maar het mocht dus niet zo zijn."

Door de nederlaag rest Nederland de strijd om het brons, waarin wereldkampioen Noorwegen of Rusland de tegenstander zal zijn. Het duel om de derde plaats wordt zaterdag gespeeld.

Tip de redactie