Martina moest op tanden bijten om finale 200 meter te halen

Churandy Martina moest woensdagavond (lokale tijd) diep gaan om de olympische finale van de 200 meter te bereiken. De sprinter werd licht gehinderd door zijn voetblessure.

"Zolang er niets kapot gaat is het goed. Het was een kwestie van op mijn tanden bijten en doorlopen", aldus de 32-jarige Martina, die zijn beste tijd (20,10) van zijn seizoen liep.

Vanwege zijn pijnlijke voet maakte de Nederlander na de finish meteen zijn spikes los en had hij niet meteen door dat hij zich geplaatst had.

"Ik had veel pijn dus moest ik eerst wat andere dingen doen. Maar toen hoorde ik al die Nederlanders in het stadion schreeuwen. Daardoor keek ik naar het scorebord en zag ik dat ik tweede was in mijn heat."

"Dat maakte mij heel blij. Ik sta weer in de finale en heb daarmee mijn doel gehaald. En in die finale is alles mogelijk."

Martina naar finale 200 meter

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Goed signaal

Kort na de halve finale van Martina kwam Dafne Schippers in actie in de finale van de 200 meter. Hij zag zijn landgenote zilver winnen. "Natuurlijk wilde ik het zien. Ik heb boven gekeken. Daarna wilden er nog een hoop mensen met me praten. Dat is een goed signaal, ik ben populair vandaag."

Tegenover de blijdschap van Martina staat teleurstelling bij Schippers omdat ze goud wilde pakken. "Toch mogen we ook blij zijn", vindt Martina. "Dafne heeft Nederland na heel veel jaar eindelijk weer een atletiekmedaille bezorgd, al weet ik dat ze goud wilde en het niet zo goed ging."

"Ze moet nu kijken wat er mis is gegaan en hard werken richting een volgende keer. Of ik haar op kan vrolijken? Ik ga mijn best doen."

Estafette

De finale voor de 200 meter voor mannen staat donderdagavond (lokale tijd) op het programma. In de ochtend lopen de Nederlandse mannen zonder Martina de series van de 4x100 meter.

"De andere jongens gaan lopen, omdat ik nog een finale heb. En als zij ook de eindstrijd halen dan ben ik er weer bij."

Tip de redactie