Dafne Schippers baalt er flink van dat ze woensdagavond (lokale tijd) genoegen moest nemen met olympisch zilver op de 200 meter.

"Ik kwam voor maar een ding naar Rio en dat was goud", aldus Schippers, kort na de race waarin ze een tijd van 21,88 liep. Elaine Thompson (21,78), die afgelopen weekend ook al de titel pakte op de 100 meter, veroverde het goud.

In het laatste stuk dacht de 24-jarige Utrechtse nog even dat ze de Jamaicaanse kon inhalen. "Ik voelde dat ik steeds dichterbij kwam, maar toen ging ik ook stuk."

"Vorig jaar op de WK hield ik het wel vol en nu net niet. Ik was niet sterk genoeg."

Blessure

De 24-jarige Schippers wijt haar tweede plaats voor een groot deel aan de liesblessure die ze vorige week opliep en waardoor ze op de 100 meter ook al niet verder kwam dan de vijfde plek.

"Ik had geen last, maar sinds die blessure ben ik het allemaal een beetje kwijt. Ik heb geen idee waarom. Ik dacht voor de race nog dat de vorm goed was en ik voelde me ook goed. Maar helaas, dat was dus niet zo, terwijl mijn vorm voor mijn blessure nog top was. Daar baal ik echt van."

Ruim een uur na haar eerste reactie volgde een persconferentie waarbij Schippers samen met Thompson en ook de Amerikaanse Tori Bowie, die brons pakte, aanschoof. Schippers zei daar gezien de omstandigheden alsnog enigszins blij te zijn met zilver.

"Voor de 100 meter leek de kans dat ik zou starten nul. En nu ga ik toch terug naar huis met zilver, dat is goed voor nu", zei Schippers. "Op naar de volgende vier jaar."

Video: Nederlandse fans teleurgesteld na zilver Schippers

[[video:video]]