Het Braziliaans voetbalelftal heeft zich met een 6-0 overwinning op Honduras geplaatst voor de finale van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Neymar tekende in het Maracanã-stadion al na vijftien seconden voor de openingsgoal. Daarmee was hij de maker van het snelste doelpunt ooit op de Olympische Spelen.

Bij zijn treffer liep aanvoerder Neymar wel een blessure op. De sterspeler van de 'Seleção' werd per brancard van het veld gebracht, maar kon na een blessurebehandeling de wedstrijd toch hervatten.

Gabriel Jesus, vanaf dit seizoen spelend voor Manchester City, tekende nog voor de rust voor de tweede en derde treffer, waarna het Braziliaanse elftal achterover kon leunen. 

In de tweede helft scoorden Marquinhos, Luan en nogmaals Neymar uit een penalty.

Duitsland

In de andere halve finale won Duitsland met 2-0 van Nigeria. Lukas Klostermann en Nils Petersen maakten de doelpunten in het Arena Corinthians van São Paulo

De eindstrijd van het olympisch voetbaltoernooi vindt zaterdag plaats, wederom in het Maracanã. Brazilië veroverde nog nooit goud op de Olympische Spelen. Wel wonnen de 'Goddelijke Kanaries' drie keer zilver.