Beachvolleyballers Brouwer en Meeuwsen tegen Russen om brons

De Nederlandse beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen strijden donderdag op de Olympische Spelen tegen een Russisch duo om de bronzen medaille. 

De Russen Viatsjelav Krasilnikov en Konstantin Semenov wonnen in hun halve finale dinsdagavond (plaatselijke tijd) nog wel de eerste set van de Italianen Paolo Nicolai en Daniele Lupo, maar moesten in de twee volgende sets alsnog buigen: 15-21, 21-16 en 15-13.

Het Nederlandse kamp heeft slechte herinneringen aan de Russen. Krasilnikov en Semenov versloegen in de groepsfase het andere Nederlandse duo, Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst.

Door een nipte nederlaag tegen de Braziliaanse topfavorieten en regerend wereldkampioenen Alison Cerutti en Bruno Schmidt werden Brouwer en Meeuwsen dinsdag veroordeeld tot de troostfinale in Rio de Janeiro.

De finale tussen Nicolai/Lupo en Alison/Bruno is ook op donderdagavond. Brouwer en Meeuwsen, die in 2013 wereldkampioen werden, kunnen de eerste Nederlandse beachvolleyballers ooit worden die een olympische medaille pakken.

Lees meer over:
Tip de redactie