Schippers zegt dat het fysiek heel goed gaat na behalen finale 200 meter

Dafne Schippers laat weten dat het heel goed gaat, nadat ze na de finale op de olympische 100 meter zei te kampen met fysieke problemen. Ze plaatste zich dinsdagavond (lokale tijd) overtuigend voor de finale op de 200 meter.

Met 21,96 noteerde de Utrechtse de snelste tijd van alle halve finalisten in Rio de Janeiro.

''Het gaat heel goed'', reageerde de 24-jarige wereldkampioene op vragen over de liesproblemen die haar eerder problemen bezorgde op de 100 meter. ''Ik heb wel een tikje uitgedeeld. Op naar morgen, op naar de volgende'', zei ze.

Schippers rekende in haar race af met haar grote concurrente Elaine Thompson. Het directe duel motiveerde haar, vertelde ze.

''Je loopt niet tegen de minste. Dat is voor mij wel goed. Dat pept me een beetje op en zorgt dat ik een goede race neerzet. Het is een halve finale, dus je weet dat je door moet. Je kunt niet helemaal inhouden en je wilt toch winnen.''

De halve finale van Schippers in beeld

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Herstellen

De atlete erkende dat ze richting de eindstreep heeft ingehouden. ''Op het laatst kijk je om je heen en probeer je wat terug te zakken om toch zoveel mogelijk energie te sparen voor de finale. Nu goed herstellen.''

Thompson finishde achter Schippers als tweede in 22,13. De Jamaicaanse, die maandag goud pakte op de 100 meter, lijkt woensdag in de finale de grootste concurrente van de Nederlandse.

Wilt u een pushbericht ontvangen als een Nederlander een medaille wint in Rio? Klik dan hieronder (in de NU.nl-app) op de filter 'NUmedaille' en kies Mijn nieuws + pushbericht.

Lees meer over:
Tip de redactie