Zeilen

Bouwmeester trots op gouden medaille na 'tricky' medalrace

Marit Bouwmeester kon dinsdag haar geluk niet op nadat ze olympisch goud had veroverd in de Laser Radial-klasse. De 28-jarige Friezin merkte dat ze het wel lastig had in de medalrace.

"Ik sta nog steeds te shaken. De wind was echt 'all over the place'. Dat maakte het een tricky medaillerace en dat is iets wat je absoluut niet wil. Maar ik ben superblij, hier heb ik de hele week voor geknokt", aldus Bouwmeester na afloop tegen de NOS.

De tweevoudig wereldkampioene stond al op voorsprong in het klassement en hoefde alleen maar in de top vier eindigen om goud te veroveren. Haar zevende plek was alsnog genoeg voor de olympische titel, omdat haar concurrenten niet goed genoeg presteerden.

"Uiteindelijk hielp die voorsprong in het klassement me aan goud. Vandaag was het geluk beetje aan mijn kant, maar zelfs een lelijke winst voelt lekker. Ik wilde niet eens over zilver nadenken."

Zenuwachtig

Voor Bouwmeester is het haar eerste gouden medaille op de Olympische Spelen. Vier jaar geleden in Londen moest ze genoegen nemen met zilver. Bouwmeester merkte dat de druk voor haar medalrace groot was.

"Ik was vanmorgen superzenuwachtig, maar had wel vertrouwen in mezelf. Ik ben blij dat ik hier nooit meer het water op hoef, dit is echt een verschrikkelijke plek om te zeilen."

Lees meer over:
Tip de redactie