Rio 2016

Nu al meer gouden medailles voor Nederland in Rio dan in Londen

De Nederlandse sporters hebben op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro nu al meer gouden medailles gepakt dan vier jaar geleden in Londen.

De winst van Ferry Weertman dinsdag in de openwaterwedstrijd over tien kilometer betekende de zevende gouden medaille. In Londen bleef Nederland steken op zes keer goud. 

Na de zege van Weertman pakte ook zeilster Marit Bouwmeester een gouden plak, waardoor het totaalaantal nu op acht staat.

Met acht olympische kampioenen is het aantal van de Spelen van 2008 in Peking (zeven) ook overtroffen. Het recordaantal gouden medailles voor Nederland staat op twaalf in Sydney 2000.

De gouden medailles in Rio werden behaald door wielrenster Anna van der Breggen (wegwedstrijd), roeisters Maaike Head en Ilse Paulis (lichte dubbel-twee), baanwielrenster Elis Ligtlee (keirin), zeiler Dorian van Rijsselberghe (RS:X), turnster Sanne Wevers (balk, zwemmers Sharon van Rouwendaal en Ferry Weertman (10 kilometer open water) en zeilster Marit Bouwmeester (Laser Radial).

Nederland staat nu zevende in de medaillespiegel van de Spelen in Rio met acht gouden, twee zilveren en drie bronzen medailles. Alleen de Verenigde Staten, Groot-Brittanië, China, Rusland, Duitsland en Italië doen het beter.
 

Wilt u een pushbericht ontvangen als een Nederlander een medaille wint in Rio? Klik dan hieronder (in de NU.nl-app) op de filter 'NUmedaille' en kies Mijn nieuws + pushbericht

Lees meer over:
Tip de redactie