Volleybalsters naar halve finale na winst op Zuid-Korea

De Nederlandse volleybalsters hebben de halve finales bereikt op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Oranje was in vier sets te sterk voor Zuid-Korea: 25-19, 25-14, 23-25 en 25-20.

Brazilië of China wordt de tegenstander van Oranje in de halve finales, die donderdagavond om 18.00 uur Nederlandse tijd en in de nacht van donderdag op vrijdag om 3.15 uur worden gespeeld.

In de eerste set kende Oranje, dat aanvoerster Maret Balkestein-Grothues weer terug had na een blessure, weinig problemen met de Zuid-Koreaansen. De volleybalsters hadden vrijwel de gehele set een marge van vijf en een klein slotoffensief van Zuid-Korea dichtte het gat niet.

In de tweede set werd het krachtsverschil tussen beide teams nog zichtbaarder. Met een overtuigende 25-14 trok Oranje de stand naar 2-0 in sets.

In set drie namen de Zuid-Koreanen het initiatief over. Met vier setpoints op rij voor Zuid-Korea kwam Oranje nog terug tot 24-23, maar het was niet genoeg om de derde set te pakken.

In de beslissende vierde set had Oranje het overwicht en stelden de volleybalsters een plek in de halve finale vast: 25-20 en 3-1 in sets.

Kwartfinales

De andere kwartfinales worden later op dinsdag gespeeld. Om 19.00 uur treft Japan de Verenigde Staten. Om 23.00 uur begint Rusland-Servië en in de nacht van dinsdag op woensdag om 3.15 uur treft gastland Brazilië de Chinezen.

Oranje bereikte de kwartfinale door een tweede plaats in de groepsfase. Alleen de Verenigde Staten eindigden boven de Nederlandse volleybalsters.

Wilt u een pushbericht ontvangen als een Nederlander een medaille wint in Rio? Klik dan hieronder (in de NU.nl-app) op de filter 'NUmedaille' en kies Mijn nieuws + pushbericht.

Tip de redactie