Atleet David Rudisha heeft in de nacht van maandag op dinsdag zijn olympische titel op de 800 meter geprolongeerd. Op de 400 meter voor vrouwen greep topfavoriete Allyson Felix naast goud.

Rudisha bleef op de natte baan in het olympisch stadion met een tijd van 1.42,15 de Algerijn Taoufik Makhloufi voor (1.42,61). Het brons was voor de Amerikaan Clayton Murphy in 1.42,93.

De Keniaan Alfred Kipketer nam het initiatief in de race. Hij ging er in de eerste ronde vandoor, maar hij werd al snel bijgehaald. Daarna nam Rudisha de leiding en pakte opnieuw het goud. Kipketer kwam als zevende over de finish.

De 27-jarige Rudisha was dolblij met zijn titel. "Dit is het mooiste moment van mijn loopbaan.". De Keniaan kampte met blessures na zijn titel bij de Spelen in Londen. "Het is zwaar geweest. Maar ik ben altijd positief gebleven en mijn coach was fantastisch. Hij heeft mij hoop gegeven."

Shaunae Miller

Bij de 400 meter voor vrouwen was Shaunae Miller van de Bahama's de snelste. Ze bleef de Amerikaanse favoriet  Felix nipt voor door de finish over te duiken. Brons was er voor de Jamaicaanse Shericka Jackson.

De verschillen waren klein. Miller klokte 49,44 seconden. Felix kwam zeven honderdsten van een seconde tekort voor haar vijfde olympische titel. Jackson zette een tijd van 49,85 neer.