Tess Wester kijkt uit naar de sfeer dinsdag tijdens de olympische kwartfinale van de handbalsters tegen Brazilië, hoewel er 12.000 Braziliaanse supporters op de tribune zullen zitten die tegen Oranje zijn.

"Dat vind ik alleen maar leuk. Echt genieten. Hoe mooi is het als we de zaal stil kunnen krijgen", aldus Wester tegen NU.nl.

De keepster van Oranje denkt bovendien dat het thuisvoordeel een negatief effect kan hebben op Brazilië.

"Er zal druk op het Braziliaanse team staan. Ze willen ook heel graag omdat het voor een aantal vrouwen het laatste toernooi is. Die gaan stoppen en willen mooi afsluiten. Maar wij zijn jong en willen winnen. Dus laat ze maar komen."

Penalty's

Op papier is Nederland niet de favoriet in de Future Arena in Rio de Janeiro. De Braziliaanse vrouwen maakten in de poulefase namelijk een uitstekende indruk met vier zeges. Wester en Oranje wisten alleen van Argentinië te winnen en tegen Zweden en Zuid-Korea werd gelijkgespeeld.

"Maar tegen Zweden hebben we wel heel goed gespeeld", vindt de 23-jarige Wester. "En zondag tegen Rusland hebben we fases ook mooi handbal laten zien. Ik denk ook dat het spel van Brazilië ons goed ligt. We hebben zeker een kans om te winnen."

"En anders spelen we gewoon weer gelijk en pakken we ze in de penaltyserie. Zo kun je ook kampioen worden."

De kwartfinale tussen Nederland en Brazilië begint dinsdag om 15.00 uur (Nederlandse tijd).

Wilt u een pushbericht ontvangen als een Nederlander een medaille wint in Rio? Klik dan hieronder (in de NU.nl-app) op de filter 'NUmedaille' en kies Mijn nieuws + pushbericht