De medalrace van zeilster Marit Bouwmeester is maandag afgelast en verschoven naar dinsdag. 

De race in de Laser Radial-klasse stond gepland om 18.05 uur (Nederlandse tijd) en werd vervolgens meerdere malen uitgesteld omdat er te weinig wind stond.

Om 21.25 uur werd besloten dat de wedstrijd definitief niet doorgaat op maandag. Er was op dat moment eindelijk wind, maar die bleek juist weer te hard in kracht.

Bouwmeester begint de medalrace dinsdag in Rio de Janeiro als koploper in het klassement. Ze moet bij de eerste vier finishen om goud te pakken.

Een medaille kan haar sowieso meer niet ontgaan, mits ze dinsdag over de finish komt. Mocht ze laatste worden dan heeft ze brons. 

Als de organisatie de finale door de weersomstandigheden opnieuw moet annuleren, dan is het huidige klassement de eindstand en is Bouwmeester olympisch kampioen.

Zilver

De 28-jarige Bouwmeester veroverde vier jaar geleden in Londen olympisch zilver in de Laser Radial-klasse. De Friezin gold voorafgaand aan de Spelen al als één van de grote favorieten voor goud.

De Deense Anne-Marie Rindom staat acht punten achter Bouwmeester tweede in de tussenstand. De Ierse Annalise Murphy staat daar nog twee punten achter op de derde plaats.