Schippers ondervindt geen hinder meer van liesblessure op 200 meter

Dafne Schippers zegt geen last van haar blessure te hebben gehad in de serie van de 200 meter. De 24-jarige atlete plaatste zich maandag probleemloos in 22,51 als snelste in haar serie voor de halve finale.

"Eigenlijk ging het heel erg goed", reageerde Schippers na de race tegen de NOS. "Ik wilde me concentreren op mijn race en niet aan mijn blessure denken. Dat is goed gelukt."

Zaterdagnacht greep Schippers met een vijfde plek in de finale van de 100 meter naast de medailles. Achteraf bleek dat ze hinder ondervond van een liesblessure. "Dat heeft me op de 100 meter veel parten gespeeld. Als je ziet dat ik dan op vier honderdsten een medaille mis, dan is dat gewoon heel zuur."

Haar trainer Bart Bennema zei dat "een normale atlete de finale van de 100 meter niet eens had kunnen lopen". Die woorden beaamde Schippers maandag. "Vijfde worden in de finale, dat was eigenlijk niet normaal."

"Het hoort helaas bij topsport. Nu heb ik gelukkig nergens last van gehad. We gaan de lies nu weer behandelen, maar niet te veel. Mijn spieren moeten ook rust krijgen. Stap voor stap gaan we ons voorbereiden op de finale van de 200 meter."

Baaldag

De Utrechtste sprintster denkt inmiddels volledig hersteld te zijn. "Nu voelt mijn lichaam heel erg goed, dat is het belangrijkste."

"Ik sta hier in goede vorm. Mentaal voel ik me heel erg sterk. Gister was een enorme baaldag, maar dat kan ook niet anders. Vandaag heb ik me op mijn nieuwe doel gericht."

Samuel

Jamile Samuel kwam op de 200 meter niet verder dan de series. De Nederlandse noteerde een tijd van 23,04, ruim boven haar beste seizoensprestatie van 22,86.

"Een echte tegenvaller, deze tijd. De start was goed, maar in de bocht liep ik slapjes. Ik kon het nog doortrekken naar een derde plaats, maar de echte power ontbrak en helaas is de tijd niet goed genoeg'', aldus de 24-jarige Amsterdamse.

Volgens Samuel had ze de laatste weken goed kunnen trainen. "De achillesklachten zijn er nog wel, maar die speelden geen rol. Misschien wel dat ik een klein beetje grieperig ben geworden tijdens de vlucht van Portugal naar Rio. Ik had niet zoveel adem."

"Dit is mijn eerste individuele optreden bij de Spelen. Over vier jaar sta ik in de finale, op de 100 of 200 meter. Dat maakt me niet uit.''

Van Schagen

Ook Tessa van Schagen kwam tekort om door te gaan naar de halve finale. Ze liep 23,41, terwijl ze zich met een persoonlijk record van 22,72 had gekwalificeerd.

"Niet zo’n goede race'', zei ze. "Misschien speelde de spanning toch een rol. Maar ik heb een heel goede voorbereiding gehad, ook tijdens de stage in Portugal. Dan valt dit tegen. Nu maar voorbereiden op de estafette.''

Wilt u een pushbericht ontvangen als een Nederlander een medaille wint in Rio? Klik dan hieronder (in de NU.nl-app) op de filter 'NUmedaille' en kies Mijn nieuws + pushbericht

Tip de redactie