Del Potro had gevoel dat hij bijna flauwviel in olympische tennisfinale

Juan Martin del Potro raakte in de nacht van zondag op maandag totaal uitgeput tijdens de olympische tennisfinale. Na een slijtageslag van vier uur moest hij de titel aan de Brit Andy Murray laten: 7-5, 4-6, 6-2 en 7-5.

Op de wereldranglijst is Del Potro na een slepende polsblessure afgezakt naar de 141e plek, maar in Rio de Janeiro verraste hij door de favorieten Novak Djokovic en Rafael Nadal uit te schakelen.

Het toernooi in Rio vergde fysiek te veel van Del Potro, want in de slotfase kon hij het spel van Murray niet meer bijbenen. In de vierde set kon de Argentijn op een 5-4 voorsprong de set uitserveren, maar hij werd gebroken en verloor drie games op rij en daarmee de wedstrijd.

Del Potro zei zich duizelig te hebben gevoeld. Het scheelde volgens hem weinig of hij was flauwgevallen.

"Ik heb alles gegeven op de baan", zei Del Potro, die in Rio werd gesteund door talrijke Argentijnse fans.

"Ik was echt enorm moe. Alleen dankzij de steun van het publiek kon ik door blijven spelen."

Murray

Na het benutte matchpoint van Murray omhelsden de twee tennissers elkaar uitgebreid bij het net. Beiden hadden moeite om hun tranen te bedwingen na de zware partij.

"Dit was een van de zwaarste wedstrijden die ik in mijn carrière heb gespeeld", stelde Murray, die vier jaar geleden ook al olympisch kampioen werd.

"Er waren zoveel ups en downs in deze wedstrijd. Het was echt stukken zwaarder dan in Londen."

De 29-jarige Murray stelde dat hij graag zijn titel wil verdedigen op de Spelen van 2020 in Tokio.

Tip de redactie