Handbalster Polman ziet kans in kwartfinale tegen Brazilië als 'alles klopt'

Estavana Polman is ervan overtuigd dat de handbalsters dinsdag Brazilië kunnen verslaan in de kwartfinale op de Spelen, maar dan moet het niveau wel omhoog in vergelijking met de groepsfase.

"Ik heb in elke poulewedstrijd dingen gezien die beter gingen. Al die dingen moeten bij elkaar komen dinsdag en dan kunnen we winnen," aldus Polman, die zondag met Oranje de poulefase afsloot met een 34-38 nederlaag tegen Rusland.

"Maar ach, we kunnen beter die wedstrijd verliezen dan de kwartfinale", vindt de 24-jarige Polman. "Laten we asjeblieft een beetje positief zijn, al was het tegen Rusland niet goed. Als je 34 keer scoort, dan moet je gewoon winnen."

Polman zelf was tegen de Russinnen een van de betere speelsters aan Nederlandse kant. Ze scoorde liefst twaalf keer, nadat ze in de eerder vier pouleduels bij elkaar slechts veertien maal trefzeker was. "Het ging lekker. Eindelijk. Hopelijk is het op tijd.''

Nederland-Rusland in beeld

12.000 Brazilianen

Waar de Future Arena zondag tegen Rusland halfleeg was, zal het dinsdag tijdens het duel met gastland Brazilië waarschijnlijk volle bak zijn en zal er een vijandige sfeer hangen. Maar dat vindt Polman juist lekker.

Polman kijkt uit naar de vijandige sfeer. "12.000 Brazilianen op de tribune vind ik alleen maar leuk. Bovendien kunnen wij Brazilië goed bespelen. We gaan ze nog goed analyseren en dan zijn we er klaar voor."

Tip de redactie