Murray prolongeert titel na spektakelstuk tegen Del Potro

Andy Murray heeft zondagnacht zijn olympische titel geprolongeerd in Rio de Janeiro. De 29-jarige Schot was in de finale te sterk voor Juan Martin Del Potro: 7-5, 4-6, 6-2 en 7-5.

Murray is de eerste tennisser ooit die twee gouden medailles in het enkelspel weet te winnen op de Spelen. 

Vier jaar geleden in Londen versloeg hij Roger Federer in de eindstrijd. Murray plaatste zich dit jaar voor de finale door Kei Nishikori te verslaan. 

Del Potro versloeg Rafael Nadal in de halve eindstrijd en was eerder in Rio al te sterk voor Novak Djokovic. De Argentijn veroverde in 2012 brons op de Olympische Spelen. Murray schreef eerder dit jaar Wimbledon op zijn naam.

Attractief

Murray en Del Potro maakten er een attractieve finale van in Rio de Janeiro. In de eerste set ging Murray met 4-1 ruim aan de leiding, maar wist Del Potro tot 4-4 terug te komen. Uiteindelijk maakte de Schot de set af.

In het tweede bedrijf werd Murray direct gebroken en hervond de Argentijn zijn ritme. De nummer 141 van de mondiale lijst ging beter serveren en wist het Murray met rake ballen heel moeilijk te maken.

In de derde en vierde set hadden beide tennissers moeite om hun eigen servicegame te behouden. Del Potro probeerde er een vijfde set uit te halen, maar Murray drukte door en pakte na de Spelen van Londen zijn tweede gouden medaille.

Nishikori veroverde brons. De nummer zeven van de wereld uit Japan was in drie sets sterker dan Nadal, die in het dubbelspel met Marc López nog het goud pakte: 6-2, 6-7 (1) en 6-3.

Tip de redactie