Rio 2016

Van Gelder niet van plan om punt achter turncarrière te zetten

Yuri van Gelder ziet ondanks de voor hem teleurstellend verlopen Olympische Spelen geen reden om zijn loopbaan als turner te beëindigen. Dat liet de 33-jarige Brabander zaterdag weten via Twitter.

Van Gelder had zich in Rio gekwalificeerd voor de finale aan de ringen, maar werd door NOC*NSF voortijdig naar huis gestuurd vanwege alcoholgebruik.

"Ik hou van mijn sport. Ik mag niet concurreren", verwijst Van Gelder naar zijn uitsluiting voor de ringenfinale. "Ik wens mijn concurrenten het allerbeste. Ik zal terugkomen en bedank mijn fans voor alle steun."

Van Gelder vocht zijn straf in een kort geding aan, maar de rechtbank oordeelde vrijdag dat hij terecht verwijderd was van de Spelen in Rio.

Daarop besloot Van Gelder niet in beroep te gaan. Hij bepleitte via zijn advocaat wel dat hij geen grensoverschrijdend gedrag heeft vertoond en dat de maatregel om hem te diskwalificeren en weg te sturen buitenproportioneel was.

In Rio was Van Gelder voor het eerst in zijn loopbaan aanwezig op de Olympische Spelen. In 2005 werd hij wereldkampioen aan de ringen.

Lees meer over:
Tip de redactie