Mannen acht verovert brons in roeifinale op Spelen

De Nederlandse mannen acht heeft zich zaterdag verzekerd van het brons bij de roeifinale op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Kaj Hendriks, Dirk Uittenbogaard, Boaz Meylink, Boudewijn Roell, Olivier Siegelaar, Tone Wieten, Mechiel Versluis, Robert Lücken en Peter Wiersum moesten alleen Groot-Brittannië en Duitsland voor zich dulden.

De ploeg van coach Mark Emke eindigde in Rio in een tijd van 5.31,59. Het goud was voor wereldkampioen Groot-Brittannië (5.29,63) en zilver voor de onttroonde titelhouder Duitsland (5.30,96).

Roeier Siegelaar was bij Spelen van Peking in 2008 (vierde) en Londen in 2012 (vijfde) ook al van de partij in de mannen acht. De laatste medaille van de mannen acht werd in 2004 in Athene behaald, toen er zilver werd veroverd.

Eerder zaterdag liep de vrouwen acht een medaille mis. Nederland werd daar zesde en laatste in de eindstrijd.

Derde medaille

Nederland pakte de derde roeimedaille in Rio. Eerder was er goud voor Ilse Paulis en Maaike Head in de lichte dubbeltwee en zilver voor de vrouwen dubbelvier.

Ook was er drie keer eremetaal in het wielrennen. Anna van der Breggen pakte goud (wegwedstrijd) en brons (tijdrit) en Tom Dumoulin verzekerde zich in de tijdrit van zilver. Bij het judo was er brons voor Anicka van Emden.

Wilt u een pushbericht ontvangen als een Nederlander een medaille wint in Rio? Klik dan hieronder (in de NU.nl-app) op de filter 'NUmedaille' en kies Mijn nieuws + pushbericht

Lees meer over:
Tip de redactie