Schippers wint serie 100 meter in Rio met speels gemak

Dafne Schippers heeft vrijdagavond (lokale tijd) bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro op zeer eenvoudige wijze haar serie gewonnen op de 100 meter.

Met 11,16 bleef ze iedereen gemakkelijk voor en plaatste zich zo voor de halve finale. De nummers één en twee plaatsten zich automatisch voor de halve eindstrijd, die zaterdag op het programma staat.

"Het voelde wel heel erg makkelijk, maar ik probeer ook nog wel wat energie te sparen", zegt Schippers voor de camera van de NOS

De 11,16 van de Nederlandse was de zevende tijd van de series. Eén vrouw ging onder de elf seconden en dat was de Jamaicaanse Shelly-Ann Fraser-Pryce. De tweevoudig olympische kampioene liep 10,96.

Met een glimlach op haar gezicht vertelde Schippers over haar eerste race van de Olympische Spelen. "Ik had er zoveel zin in. Echt heel erg veel. Dit was goed voor nu en ik hoop in het toernooi te groeien."

Spanning

Van spanning was absoluut geen sprake bij de vice-wereldkampioen op de 100 meter. "Vanmorgen werd ik wakker en had ik helemaal geen spanning. Toen dacht ik wel hoe: kan dat. Maar bij de binnenkomst stadion was in één keer het gevoel er." Die spanning heeft Schippers nodig om in de volgende rondes zichzelf tot het uiterste te stuwen.

"Het is best wel koud", zegt Schippers over de omstandigheden in het olympisch stadion. "We moesten al vroeg voor de start de kleding uit en dat is niet echt ideaal."

Lees meer over:
Tip de redactie