Atletiek

Visser zakt naar plek 21 na tweede onderdeel zevenkamp, Vetter zestiende

Nadine Visser is vrijdag na het tweede onderdeel van de zevenkamp op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro gezakt naar plek 21.   

De Nederlandse kwam bij het hoogspringen niet verder dan 1.68 meter. Visser stond na het eerste onderdeel nog derde: op de 100 meter horden klokte ze een tijd van 13.02. 

Anouk Vetter bleef bij het hoogspringen steken op 1.77 meter. De Europees kampioene zakte zes plekken weg naar plaats zestien, nadat ze eerder op de dag bij het hordelopen een tijd van 13.47 had neergezet. 

Nadine Broersen, die net als Vetter niet verder kwam dan 1.77 meter op het tweede onderdeel, staat op de zeventiende plaats. 

Regerend olympisch en wereldkampioen Jessica Ennis-Hill uit Groot-Brittannië leidt het klassement, gevolgd door Akela Jones uit Barbados en de Canadese Brianne Theisen Eaton.

Kogelstoten

Voor kogelstootster Melissa Boekelman zijn de Olympische Spelen voorbij. In de kwalificatieronde eindigde ze als veertiende, waardoor ze zich niet kwalificeerde voor een finaleplaats.

Boekelman moest verder dan 18.40 meter stoten of bij de eerste twaalf eindigen om de finale te behalen, maar haar beste score was 17.69 meter. De nummer twaalf, Aliona Dubitskaya uit Wit-Rusland, kwam tot 17.76 meter, zeven centimeter verder dan Boekelman.

Lees meer over:

Medaillespiegel Spelen Rio

Medaillespiegel Spelen Rio
Hoe doet Nederland het in vergelijking met de de andere landen op de Olympische Spelen?

Programma van dag tot dag

Programma van dag tot dag
Wil jij weten wanneer de Nederlanders in actie komen in Rio? Bekijk hier het programma.

NUwerk

Tip de redactie