Boogschutter Van den Berg grijpt naast bronzen plak

Handboogschutter Sjef van den Berg is er vrijdag niet in geslaagd een medaille te winnen. De 21-jarige Brabander ging in de troostfinale ten onder tegen de Amerikaan Brady Ellison en moest genoegen nemen met plek vier.

Van den Berg had een slecht gevoel overgehouden aan zijn partij in de halve finales tegen de Fransman Jean-Charles Valladont. De nummer vier van de plaatsingslijst begon toen goed, maar raakte door een inzinking de grip op de partij kwijt.

Tegen Ellison kostte een slechte eerste pijl hem de eerste set (26-27), maar Van den Berg herstelde zich. Hij pakte de tweede set met 27-26.

Ellison kwam echter heel goed terug, door de derde set met een perfecte score van 30 naar zich toe te trekken. Hij bracht daarmee de stand op 4-2.

In de vierde set kon Van den Berg zich niet meer oprichten, waardoor de bronzen medaille met 6-2 naar de Amerikaan ging.

Van den Berg grijpt naast medaille

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Tokio

Van den Berg evenaarde in Rio het resultaat van zijn teamgenoot Rick van der Ven, die vier jaar geleden in Londen ook genoegen moest nemen met de vierde plaats. "Ik heb mijn best gedaan, maar het zat er niet in'', reageerde Van den Berg voor de camera van de NOS

"Het is eigenlijk hartstikke goed maar om dan vierde te worden, daar baal ik verschrikkelijk van'', zei hij. "Ik beloof dat ik in Tokio sterker ben'', blikte hij vooruit naar de Olympische Spelen over vier jaar. "Het wordt tijd voor een medaille.''

Het goud ging naar de Zuid-Koreaan Ku Bonchan, die Valladont met 7-3 versloeg.

Lees meer over:
Tip de redactie