Zilveren roeisters gehuldigd in Holland Heineken House

De roeisters van de dubbelvier zijn donderdagavond (lokale tijd) gehuldigd in het Holland Heineken House in Rio de Janeiro.

Carline Bouw, Chantal Achterberg, Inge Janssen en Nicole Beukers veroverden eerder op de dag olympisch zilver. Nederland staat daardoor nu op vijf medailles (een keer goud, twee keer zilver en twee keer brons).

Bouw en Achterberg (beiden 31 jaar) wonnen vier jaar geleden al brons met de vrouwen acht op de Spelen in Londen. 

"Maar ik kan niet zeggen welke mooier was", vertelde Achterberg voor de camera van NU.nl. "In Londen was het supermooi wat we toen als team bereikt hebben en nu ben ik bij dat het weer een kleurtje hoger is."

Voor Janssen en Beukers was het de eerste keer dat ze op het podium stonden in het HHH. "Het was heel speciaal", zei Janssen. "Het helpt om te beseffen wat ik heb gedaan, dat blijft nog een beetje moeilijk."

Video: Zilveren vrouwen dubbelvier gehuldigd in het Holland Heineken House

Meer medailles

Mogelijk worden er vrijdagavond opnieuw roeisters gehuldigd, want eerder die dag komen Ilse Paulis en Maaike Head in actie in de lichte dubbeltwee. In hun serie én in de halve finale waren ze snelste.

"Zij worden vrijdag zeker gehuldigd", zei Janssen. "We zagen ze de halve finale roeien en we dachten: zij zijn zo fit. En dat zijn ze vrijdag nog steeds."

De huldiging van de roeisters in beeld

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow
Lees meer over:
Tip de redactie