Wielrennen

Van Vleuten heeft veel tijd nodig om mislopen medaille te verwerken

Annemiek van Vleuten denkt dat het nog een tijd zal duren voordat ze over haar teleurstelling van de gemiste gouden medaille bij de wegwedstrijd op de Olympische Spelen heen is.

''Daar zal ik mee moeten leren omgaan. Maar het gaat veel tijd kosten. De eerste twee ochtenden erna kon ik niet stoppen met denken: wat als...?", aldus de 33-jarige Nederlandse over de race van vorige week. 

Van Vleuten lag op koers voor een medaille, toen ze zo'n tien kilometer voor de finish hard onderuit ging tijdens een afdaling.

Haar landgenote Anna van der Breggen won de race uiteindelijk.

Impact

Van Vleuten herinnert zich niks meer van de val, maar woensdag keek ze de beelden terug met Marianne Vos. ''Ik realiseerde me hoeveel impact het moet hebben gehad op mijn moeder en de rest van mijn familie. Het zag er zo slecht uit hoe ik daar lag.''

Op weg naar de finish schrok Van der Breggen van het feit dat Van Vleuten op de grond lag. De latere winnares stuurde een audiobericht naar haar teamgenoot om haar te steunen. ''Ik vond dat onwijs lief van haar en dat berichtje ga ik echt bewaren'', aldus Van Vleuten.

Wilt u een pushbericht ontvangen als een Nederlander een medaille wint in Rio? Klik dan hieronder (in de NU.nl-app) op de filter 'NUmedaille' en kies Mijn nieuws + pushbericht.

Video: Van Vleuten: 'Crash was geen domme fout'

Tip de redactie