Boksen

Bokser Müllenberg strandt in achtste finale

Peter Müllenberg is in de nacht van donderdag op vrijdag uitgeschakeld op de Olympische Spelen. De 28-jarige bokser verloor zijn achtste finale in de categorie tot 80 kilogram van Teymur Mammadov uit Azerbeidzjan.

Volgens de jury was Müllenberg alleen in de derde ronde de betere bokser: 3-0 (29-28, 29-28 en 29-28). 

Müllenberg had door het lengteverschil moeite om bij zijn tegenstander in de buurt te komen. Toch kwam hij met rechts een paar keer goed door. Mammadov op zijn beurt raakte Müllenberg eveneens stevig met een aantal directe stoten en soepele combinaties.

Pas in de derde ronde, toen de Nederlander door de grote achterstand in punten een alles-of-niets offensief inzette, kwam Mammadov nog in de problemen. Hij bleef echter overeind en stelde daardoor de zege veilig.

Helemaal op

Müllenberg merkte dat hij pas in een later stadium in de wedstrijd kwam. ''Mijn eerste ronde was niet goed, maar ik ben sterk teruggekomen. Hij was in de derde ronde helemaal op. Ik dacht dat het genoeg was voor de overwinning, maar helaas zag de jury het anders."

Müllenberg spreekt van een domper. "Meedoen aan de Olympische Spelen was mijn eerste doel en dat heb ik bereikt. De laatste acht heb ik hier echter niet gehaald en dat is zonde. Dit moet ik eerst even verwerken voordat ik een beslissing neem over mijn toekomst.''

Enrico Lacruz (-60 kilogram) werd dinsdag eveneens in de achtste finales uitgeschakeld. Nouchka Fontijn (-75 kilogram) is nu nog de enige Nederlandse troef in het olympisch bokstoernooi.

De Europees kampioene uit Schiedam is direct geplaatst voor de kwartfinales en komt pas volgende week woensdag voor de eerste keer in actie.

Wilt u een pushbericht ontvangen als een Nederlander een medaille wint in Rio? Klik dan hieronder (in de NU.nl-app) op de filter 'NUmedaille' en kies Mijn nieuws + pushbericht.

Lees meer over:
Tip de redactie