Beachvolleybalsters Sophie van Gestel van Jantine van der Vlist zijn in de nacht van donderdag op vrijdag uitgeschakeld op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Het Nederlandse duo ging in de laatste groepswedstrijd onderuit tegen het Zwitserse duo Nadine Zumkehr en Joana Heidrich: 2-1.

Van Gestel en Van der Vlist dolven in hun eerste twee groepsduels ook het onderspit. Toen waren Canada en Duitsland met 2-0 te sterk.

Van Gestel en Van der Vlist moesten de slotpartij in poule E met 2-0 winnen om nog een kans te maken als derde door te gaan. Het begin was nog goed, resulterend in winst van de eerste set met 21-17.

Uitstel

Het bleek uiteindelijk uitstel van executie. In het vervolg ging namelijk van alles mis en kwamen Van Gestel en Van der Vlist er niet meer aan te pas. De laatste twee sets werden respectievelijk met 21-11 en 15-8 verloren. 

Wilt u een pushbericht ontvangen als een Nederlander een medaille wint in Rio? Klik dan hieronder (in de NU.nl-app) op de filter 'NUmedaille' en kies Mijn nieuws + pushbericht.