Geen groepswinst voor Nummerdor/Varenhorst na eerste nederlaag

Beachvolleyballers Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst hebben donderdag de groepsfase bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro afgesloten met hun eerste nederlaag.

Nummerdor/Varenhorst verloor in drie sets van de Russen Konstantin Semenov en Viacheslav Krasilnikov: 15-21, 21-14 en 9-15.

Na verlies in de eerste set kwamen de Nederlanders in de tweede set sterk en overtuigend terug. In de derde en beslissende set glipte de partij alsnog uit de handen van Nummerdor en Varenhorst.

Beide teams waren al zeker van een plek in de achtste finales. Semenov en Viacheslav Krasilnikov gaan door de zege als poulewinnaar naar de laatste zestien, Nummerdor en Varenhorst eindigen als tweede.

De vicewereldkampioenen wonnen eerder deze Spelen in twee sets van de Chilenen Marco Grimalt en Esteban Grimalt en in drie sets van Mariusz Prudel en Grzegorz Fijalek uit Polen.

De loting voor het vervolg van het toernooi is later op donderdag, de achtste finales worden op vrijdag en zaterdag gespeeld.

Wilt u een pushbericht ontvangen als een Nederlander een medaille wint in Rio? Klik dan hieronder (in de NU.nl-app) op de filter 'NUmedaille' en kies Mijn nieuws + pushbericht.

Tip de redactie