Van der Breggen en Dumoulin gehuldigd in Holland Heineken House

Anna van der Breggen en Tom Dumoulin zijn woensdagavond (lokale tijd) gehuldigd in het Holland Heineken House in Rio de Janeiro.

De winnares van olympisch brons (tijdrit) en goud (wegwedstrijd) en de winnaar van olympisch zilver (tijdrit) stonden samen op het podium.

Ook Ellen van Dijk was erbij. De tijdritspecialiste hielp haar ploegmaat Van der Breggen aan goud en reed woensdag in de tijdrit van de weg waardoor ze buiten het podium bleef.

"Het is echt heel bijzonder om op dat podium te staan", zei de 26-jarige Van der Breggen na de huldiging voor de camera van NU.nl.

"We zitten bijna alleen maar in het atletendorp en dan krijg je minder mee van hoe het leeft. Hier voelde ik pas echt de energie en ook hoe blij mensen voor me zijn."

Video: Van der Breggen voelde energie in HHH

Bier

Dumoulin vond het direct na de tijdrit nog lastig om blij te zijn met zilver, omdat hij voor goud ging. Maar woensdagavond stond hij wel met een lach op zijn gezicht op het podium.

"Er is nu ook echt iets van me afgevallen", vertelde Dumoulin. "Het zit erop en het is tijd om te genieten. Daar heb ik de komende twee weken voor. Ik wil nog bij een paar andere sporten kijken en ik ga het bier me goed laten smaken."

Dumoulin en Van der Breggen zijn de tweede en derde sporter die gehuldigd zijn in het HHH. Dinsdagavond was het de beurt aan judoka Anicka van Emden, die brons veroverde in de klasse tot 63 kilogram.

Video: Dumoulin kan lekker gaan genieten

Tip de redactie