Rio 2016

Neymar en Brazilië verder na ruime zege op Denemarken

Brazilië heeft zich woensdagnacht in het olympische voetbaltoernooi verzekerd van een plaats in de kwartfinales dankzij een 4-0 zege op Denemarken.

Daarmee pakte het thuisland de groepswinst in poule A met vijf punten uit drie wedstrijden. Eerder werd er door de ploeg van sterspeler Neymar doelpuntloos gelijkgespeeld tegen Zuid-Afrika en Irak.

Tegen Denemarken opende Gabriel Barbosa binnen het halfuur de score. Nog voor rust maakte Gabriel Jesus, die onlangs bij Manchester City tekende, er 2-0 van.

Vlak na rust werd het 3-0 door een treffer van Luan. In de slotfase maakte Gabriel Barbosa zijn tweede doelpunt van de avond.

Mexico

Eerder op de avond verging het titelverdediger Mexico en Argentinië minder goed. Mexico verloor met 1-0 van Zuid-Korea en werd in groep C derde achter de Aziaten en Duitsland, dat Fiji met liefst 10-0 versloeg.

Argentinië speelde met 1-1 gelijk tegen Honduras en moest dat land en Portugal voor zich dulden in poule D. Nigeria en Colombia waren de beste ploegen in poule B.

In de kwartfinales neemt Brazilië het op tegen Colombia. Verder staan Portugal-Duitsland, Nigeria-Denemarken en Zuid-Korea-Honduras op het programma. Alle duels worden zaterdag gespeeld.

Lees meer over:
Tip de redactie