Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn als groepswinnaar door naar de achtste finales. 
Marleen van Iersel en Madelein Meppelink slaagden daar niet in. Zij eindigden als tweede in de groep.

Brouwer en Meeuwsen rekenden woensdag in hun laatste groepswedstrijd in twee sets af met de Polen Piotr Kantor en Bartosz Losiak. Setstanden waren 21-19 en 21-19.

Het Nederlandse koppel liet in de openingsset nog de nodige setpunten liggen, maar op het laatste moment was het alsnog raak.

In de tweede set liepen de oud-wereldkampioenen rap uit naar een voorsprong van vier punten. Hoewel de Polen zo nu en dan dichter bij kwamen, gaven Brouwer en Meeuwsen hun voorsprong niet meer weg.

Meppelink/Van Iersel

Meppelink en Van Iersel verloren hun laatste groepsduel met 2-1 van het Australische duo Taliqua Clancy en Louise Bawden. De setstanden waren 27-25, 18-21 en 16-14 in het voordeel van Clancy en Bawden.

Door de nederlaag eindigt het Nederlandse duo, dat door twee zeges al zeker was van een plek in de achtste finales, als tweede in de poule achter de Australiërs.

Het tweetal versloeg eerder al het Costa-Ricaanse koppel Karen Cope Charles/Natalia Alfaro en de Venezolaansen Olaya Perez Pazo en Norisbeth Agudo. Meppelink en Van Iersel stonden in die beide wedstrijden geen set af.