Rick van der Ven is woensdag verrassend gestrand in de eerste ronde van het individuele olympische toernooi. Ook Mitch Dielemans slaagde er niet in om de volgende ronde te bereiken.

Van der Ven ging in vijf sets onderuit tegen de 20-jarige Brit Patrick Huston: 6-4 (27-26, 26-28, 28-27, 27-28 en 28-27).

Beide spelers waren zeer aan elkaar gewaagd. Door een afzwaaier in zijn laatste beurt in de vijfde set moest Van der Ven zijn meerdere erkennen in de drievoudig wereldkampioen bij de junioren.

De 25-jarige Brabander werd vier jaar geleden bij de Olympische Spelen in Londen nog knap vierde.

Dielemans verloor in Rio de Janeiro in vier sets van de Japanner Takaharu Furukawa: 7-1 (27-24, 27-27, 24-21 en 28-24).

Dielemans verloor de eerste set door één lagere score van zes. In de tweede set kon hij bijblijven bij de Japanner (27-27), maar in de derde en vierde set was Furukawa toch duidelijk te sterk.

Sjef van den Berg bereikte eerder de laatste zestien van het olympische toernooi. De 21-jarige Brabander won achtereenvolgens van Hans Arne Jensen uit Tonga en de Turk Mete Gazoz. Van den Berg speelt vrijdag zijn duel in de achtste finales tegen de Chileen Ricardo Soto.

Wilt u een pushbericht ontvangen als een Nederlander een medaille wint in Rio? Klik dan hieronder (in de NU.nl-app) op de filter 'NUmedaille' en kies Mijn nieuws + pushbericht.