Geen roeiwedstrijden op woensdag door slechte weersomstandigheden

Het volledige roeiprogramma van woensdag bij de Olympische Spelen is geschrapt vanwege de slechte weersomstandigheden in Rio de Janeiro.

Dat maakte de internationale roeifederatie woensdag in de Braziliaanse ochtend bekend. Waarschijnlijk worden de wedstrijden donderdag ingehaald. Een nieuw schema zal snel worden bekendgemaakt.

De eerste race op dag vijf van het roeitoernooi zou om 8.30 uur lokale tijd (13.30 uur Nederlandse tijd) beginnen, maar de harde wind op het Lagoa Rodrigo de Freitas maakt roeien onmogelijk.

Het programma van zondag werd ook al geannuleerd en op maandag ingehaald. Bij roeiwedstrijden op andere dagen hadden de roeiers veel last van deining en golfslag.

Nedeland

Er zouden veel Nederlandse boten in actie komen op woensdag. De lichte dubbel-twee vrouwen en vier-zonder mannen zouden een halve finale varen en beide achten zouden uitkomen in de herkansing.

Voor Carline Bouw, Chantal Achterberg, Inge Janssen en Nicole Beukers stond de finale van de dubbel vier in het schema.

Wilt u een pushbericht ontvangen als een Nederlander een medaille wint in Rio? Klik dan hieronder (in de NU.nl-app) op de filter 'NUmedaille' en kies Mijn nieuws + pushbericht.

Lees meer over:
Tip de redactie