Taiwanese gewichthefster voor Spelen betrapt op doping

De Taiwanese gewichthefster Lin Tzu-chi is in de aanloop naar de Olympische Spelen op doping betrapt. Ze is voorlopig geschorst en deed daarom dinsdag niet mee in de klasse tot 63 kilogram.

Tijdens een persconferentie werd dinsdag bekendgemaakt dat Lin, die gezien werd als medaillekandidaat in Rio de Janeiro, op 27 juli in Taiwan was getest.

Die test was naar een Japans laboratorium gestuurd en kwam op 5 augustus terug met abnormale resultaten, bericht het Taiwanese staatspersbureau CNA.

Er werd gekozen om de positieve test pas later bekend te maken om de voorbereiding van andere gewichthefsters op hun onderdelen in Rio niet te verstoren.

De Chinese Deng Wei ging er in de klasse tot 63 kilogram met de gouden plak vandoor. Ze verbeterde Lins wereldrecord uit 2014.

Boksen

Eerder deze week werd al bekend dat gewichtheffer Tomasz Zielinski betrapt is op het gebruik van doping. De Pool gold ook als medaillekandidaat in Rio.

De Ierse bokser Michael O'Reilly werd vorige week bij aankomst in Rio positief bevonden bij een dopingtest en voorlopig geschorst.

Lees meer over:
Tip de redactie