Rio 2016

Zege Nummerdor en Varenhorst, Van Gestel/Van der Vlist weer onderuit

Beachvolleyballers Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst hebben dinsdag op de Olympische Spelen ook hun tweede groepswedstrijd winnend afgesloten. Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist verloren voor de tweede keer.

Nummerdor en Varenhorst hadden drie sets nodig tegen de Polen Grzegorz Fijalek en Mariusz Prudel, maar lieten een goede indruk achter: 21-17, 19-21, 15-9.

Nummerdor en Varenhorst namen in de eerste set snel de leiding. Ook de tweede set kende een flitsende start, maar de Polen knokten zich terug, pakten een kleine voorsprong en dwongen een derde set af.

Op belangrijke punten toonde Nummerdor dinsdag in het stadion op de Copacabana in Rio de Janeiro zijn ijzersterke kwaliteiten als verdediger en in de slotfase was het blok van Varenhorst moeilijk te passeren.

De voorbereiding van Nummerdor en Varenhorst op de Spelen was niet optimaal. Routinier Nummerdor (39) werd vader en heeft lichte knieklachten. Debutant Varenhorst (26) reisde later naar Rio wegens een keelontsteking.

Maar na twee poulezeges kan het tweede Nederlandse team al uitkijken naar de achtste finales. De uitkomst van hun partij donderdag tegen de Russen Viacheslav Krasilnikov en Konstantin Semenov gaat waarschijnlijk alleen om de winst in de poule.

Van Gestel/Van der Vlist

Later op de avond waren Van Gestel en Van der Vlist niet opgewassen tussen het Duitse duo Karla Borger/Britta Büthe. Het werd 21-19 en 21-14. Onlangs werd er ook al met 2-0 in sets van Canada verloren.

Tegen de Duitse vrouwen bleven Van Gestel en Van der Vlist in de eerste set goed bij, al hield de opponent steeds het initiatief. In de tweede set ging het aanvankelijk ook redelijk gelijk op, maar wisten Borger en Büthe uiteindelijk toch een behoorlijke marge op te bouwen.

Voor Van Gestel en Van der Vlist wordt het bereiken van de volgende ronde een moeilijk verhaal. Donderdag wacht het laatste groepsduel met het Zwitserse duo Nadine Zumkehr/Joana Heidrich. Nederland is als enige nog zonder zege in de poule.

Wilt u een pushbericht ontvangen als een Nederlander een medaille wint in Rio? Klik dan hieronder (in de NU.nl-app) op de filter 'NUmedaille' en kies Mijn nieuws + pushbericht.

Tip de redactie