Rio 2016

Turnsters eindigen als zevende in teamfinale, goud voor VS

De Nederlandse turnsters zijn dinsdag in de olympische teamfinale in Rio de Janeiro als zevende geëindigd. Het goud was voor de Verenigde Staten.

Celine van Gerner, Vera van Pol, Eythora Thorsdottir, Lieke Wevers en Sanne Wevers turnden een sterke finale en behaalden een totaalscore van 172,447. Daarmee scoorden de turnsters beter dan Brazilië, dat als achtste eindigde.

De Amerikaansen wonnen met een score van 184,897. Rusland behaalde zilver en de bronzen plak ging naar China.

Het was de eerste olympische finale voor de turnsters, die met 172,447 een betere score behaalden dan in de kwalificaties.

Beter

Thorsdottir, die net als Lieke Wevers donderdag in de meerkampfinale uitkomt, verbeterde haar totaalscore uit de kwalificaties: van 57,566 naar 58,199.

Sanne Wevers, maandag finaliste op balk, deed het op dat toestel ook beter dan in de kwalificaties. Met 15,066 plaatste ze zich als vierde voor de strijd om de medailles. Dinsdag kwam ze met een moeilijkere opsprong zelfs tot 15,250. Dat was opnieuw een persoonlijk record.

Voor de Amerikaanse drievoudig wereldkampioene allround Simone Biles betekende de winst met het team haar eerst olympische succes. Met hun score hield de VS de Russische turnsters meer dan acht punten achter zich.

Lees meer over:
Tip de redactie