Bokser La Cruz strandt in achtste finales op Spelen

Bokser Enrico La cruz is in de achtste finales van het olympische toernooi in de klasse tot 60 kilogram uitgeschakeld. De Mongoliër Otgondalai Dorjnyambuu was te sterk voor de 22-jarige Nederlander.  

La Cruz leverde een sterke partij af tegen de nummer zes van de plaatsingslijst. De verdeelde jury gaf na drie ronden de tweevoudige Aziatische kampioen het voordeel van de twijfel: 2-1 (29-28, 27-30 en 29-28).

De bokser uit Huissen begon agressief en ving het openingsoffensief van zijn 28-jarige tegenstander goed op. Dankzij het bekwame voetenwerk van de jonge Nederlander kon de favoriet uit Mongolië zijn stoten niet goed plaatsen.

La Cruz daarentegen kwam een paar keer flink door met snelle combinaties. Twee van de drie juryleden zagen hem in de eerste ronde als winnaar.

De nederlaag van La Cruz in beeld

Tweede ronde

In de tweede ronde werd La Cruz in de verdediging gedrongen. Dorjnyambuu zette hem een paar keer tegen de touwen, maar Lacruz kon steeds net op tijd onder de druk vandaan boksen. Twee van de juryleden gaven deze ronde aan de Mongoliër.

In de derde ronde bleven beide boksers prima aan elkaar gewaagd. La Cruz kreeg twee juryleden op zijn hand, maar moest in de eindscore toch met een nederlaag genoegen nemen, tot het nodige boegeroep onder het publiek.

La cruz debuteerde zondag op de Olympische Spelen met een puntenzege op Lai Chu-En uit Taiwan. Dat was de eerste overwinning voor een Nederlandse bokser op olympisch niveau in 24 jaar.

Lees meer over:
Tip de redactie