Rio 2016

Zeilster Bouwmeester zakt naar vierde plek, Van Rijsselberghe tweede

Marit Bouwmeester is dinsdag naar de vierde plaats gezakt in de Laser Radial-klasse op de Olympische Spelen. Dorian van Rijsselberghe won twee races op dag twee, maar staat nog steeds tweede in het klassement.

De 28-jarige Bouwmeester werd dinsdag vijftiende en vierde in de Marina da Gloria. Maandag was Bouwmeester begonnen met een zesde en vierde plek in Rio de Janeiro.

Lijia Xu gaat na vier races aan de leiding in het klassement. De Chinese wordt gevolgd door de Ierse Annalise Murphy en de Deense Anne-Marie Rindom.

Bouwmeester, de wereldkampioene van 2014 en winnares van het zilver bij de Spelen van 2012 in Londen, geldt als een van de favorieten voor het goud in Rio.

De Friezin baalde dan ook van haar prestaties op de tweede wedstrijddag. "Ik maak er echt een beetje een potje van. Mijn starts zijn gewoon heel erg slecht. Het is niet goed genoeg. Daar kan ik ook niet echt een excuus voor verzinnen. Ik hoop dat ik de komende dagen er nog even een tandje bij kan doen."

Van Rijsselberghe

Van Rijsselberghe won zondag in de RS:X-klasse de vijfde en de zesde race van de deze Spelen, na een vierde plek in heat vier.

De titelverdediger moet in het klassement nog net voorrang verlenen aan de Brit Nick Dempsey, die maandag al twee races won en een dag later ook de beste was in de vierde race.

Bij de vrouwen bezet Lilian de Geus na zes van de twaalf heats de vierde positie. De Nederlandse eindigde dinsdag twee keer als derde en een keer als zevende. Flavia Tartaglini uit Italië gaat vooralsnog aan kop.

Postma

Rutger van Schaardenburg zakte op dag twee van de Laser-klasse drie plekken in het klassement en staat nu elfde. In de derde en vierde race kwam de Noord-Hollander niet verder dan respectievelijk plaats 24 en plaats acht.

Pieter-Jan Postma moet in de Finn-klasse na zijn eerste wedstrijddag in Rio genoegen nemen met de vijftiende plek in het klassement. De Nederlander werd veertiende in de eerste race en dertiende in de tweede.

"Het was geen droomstart. Morgen gaan we echt alles beter doen", reageerde Postma. "Ik had hier willen scoren vandaag. Dus dat is even slikken, weer opladen voor morgen en weer het gas er op."

Wilt u een pushbericht ontvangen als een Nederlander een medaille wint in Rio? Klik dan hieronder (in de NU.nl-app) op de filter 'NUmedaille' en kies Mijn nieuws + pushbericht.

Tip de redactie