Nadal en Murray bereiken derde ronde, Rojer/Bertens treft Venus Williams

Rafael Nadal en Andy Murray hebben dinsdag op de Olympische Spelen de derde ronde van het tennistoernooi bereikt.

De 30-jarige Nadal, die acht jaar geleden goud pakte in Peking, klopte de Italiaan Andreas Seppi in twee sets: 6-3 en 6-3.

De veertienvoudig Grand Slam-winnaar stond de afgelopen maanden aan de kant vanwege een polsblessure. De Spanjaard moest zich daardoor terugtrekken op Roland Garros en miste ook Wimbledon.

Op de Olympische Spelen verloopt zijn terugkeer op de baan vooralsnog voorspoedig. De als derde geplaatste Nadal strijdt met de Fransman Gilles Simon om een plek bij de laatste acht.

In het dubbelspel staat de Spanjaard met landgenoot Marc Lopez al in de kwartfinales, onder meer dankzij een overwinning in de eerste ronde op Robin Haase en Jean-Julien Rojer.

Titelverdediger Murray kende weinig problemen met de Argentijn Juan Monaco: 6-3 en 6-1.

Rojer/Bertens

Kiki Bertens en Jean-Julien Rojer zijn definitief toegelaten tot het gemengd dubbeltoernooi in Rio en spelen in de eerste ronde tegen het Amerikaanse duo Venus Williams en Rajeev Ram.

De Nederlandse tennissers werden dinsdag op basis van hun ranking officieel toegelaten tot het mixed dubbeltoernooi dat in totaal zestien deelnemende duo's telt. Het gemengd dubbeltoernooi begint woensdag. De speelvolgorde is nog niet bekend.

Het olympische tennistoernooi verloopt voor Oranje tot dusver uitermate teleurstellend. Bertens verloor in de eerste ronde van het enkelspel, net als Haase.

Tip de redactie