De Nederlandse ruiters hebben dinsdag naast de medailles gegrepen in de landenwedstrijd eventing op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Na dressuur, cross en springen eindigde het team van Tim Lips, Alice Naber-Lozeman, Merel Blom en de maandag uitgevallen Theo van den Vendel op de zesde plaats.

Het goud ging naar Frankrijk, Duitsland pakte zilver en Australië greep het brons. Voor Duitsland betekende dat de eerste medaille op deze Spelen.

Individueel kon Nederland ook geen hoge ogen gooien. Blom werd met haar paard Rumour Has It negentiende met 76.40 strafpunten, Lips eindigde op Bayro als 21e met een score van 82.00.

Blom noteerde in de tweede en laatste springronde acht strafpunten, Lips reed een foutloze slotronde. Blom had zich ook als negentiende geplaatst, Lips klom twee posities nadat hij als 23e naar de finale was gegaan.

Val

Het goud ging naar de Duitser Michael Jong op Sam FBW met een score van 40.90. De Fransman Nicolas Astier won zilver op Piaf de B'neville en het brons ging naar de Amerikaan Phillip Dutton op Mighty Nice.

Alice Naber-Lozeman had zich op Peter Parker eerder op de dag niet voor de finale met 25 deelnemers kunnen plaatsen. Theo van den Vendel viel maandag al uit na een val.