Groener ziet opluchting bij handbalsters na eerste zege in Rio

Bondscoach Henk Groener vindt dat de reactie van de handbalsters aantoonde dat de 26-18 zege op Argentinië veel moeizamer tot stand kwam dan de uitslag doet vermoeden.

"Ik zag hoe opgelucht mijn ploeg was. Ze hebben het gevierd als of er iets fantastisch bereikt is. Dit is weliswaar onze eerste zege ooit op de Olympische Spelen, maar er moet nog wel aan het spel gesleuteld worden", aldus Groener.

Oranje kende in de Future Arena in Rio de Janeiro wel een flitsende start, alsof de ploeg revanche wilde nemen voor de nederlaag tegen Frankrijk in de eerste groepswedstrijd. Binnen tien minuten stond het 7-0 voor Nederland, maar kort na rust was het nog maar 13-11.

"We begonnen uitstekend," erkende Groener. "Maar daarna kwam de klad erin. De concentratie in de dekking verslapte waardoor het toch nog een soort van wedstrijd werd."

Frivoliteit

Pas in het laatste deel van de wedstrijd slaagde Oranje er weer in een grote voorsprong te nemen. "Maar ik heb nooit het gevoel gehad dat de zege echt in gevaar was. Door fouten hielpen we Argentinië een paar keer terug in de wedstrijd."

"Het was zeker niet zo dat ze ons op de knieën hadden. Maar het klopt dat pas in het laatste deel de snelheid en frivoliteit terug was bij mijn ploeg."

Door de zege staat Oranje derde in groep B met twee punten uit twee wedstrijden. De nummer een tot en met vier gaan door naar de kwartfinales. De volgende wedstrijd van Nederland is woensdag tegen Zuid-Korea, dat net als Argentinië nog geen punten heeft.

Tip de redactie