Usain Bolt denkt dat de winstkansen Dafne Schippers bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro op de 200 meter groter zijn dan op de 100 meter.

De Jamaicaan, die zelf bij de mannen zijn olympische titel verdedigt op de 100 en 200 meter, gaf maandagavond een drukbezochte persconferentie in Brazilië. Daar werd hij gevraagd naar Schippers.

"Ze heeft op de 200 meter meer kans dan op de 100 meter. Op de 100 meter wordt het moeilijker voor haar", keek de 29-jarige Bolt vooruit naar de kansen van de Utrechtse.

"Iedereen die er in de laatste dertig meter nog bij zit, kan winnen. Het komt aan op snelheid en ervaring. Het wordt interessant. Ze kan de 200 meter zeker winnen."

Bolt is onder de indruk van Schippers, die op de 200 meter wereldkampioene is en op de 100 meter het zilver pakte bij de WK in Peking vorig jaar. "Ze heeft veel mensen geïmponeerd de laatste jaren. Ze is heel sterk en net als bij mij zijn haar laatste veertig meter het best", aldus de Jamaicaan.

Vrijdag

Schippers komt vrijdag voor het eerst in actie op de 100 meter. Maandag volgt de 200 meter en ze loopt op donderdag 18 augustus ook nog de 4x100 meter estafette.

Voor Bolt starten de Spelen zaterdag met de 100 meter, waarna voor hem op dinsdag 16 augustus de 200 meter op het programma staat. Op donderdag 18 augustus loopt hij met Jamaica de 4x100 meter estafette.

Video: Usain Bolt danst salsa voor persconferentie

Wilt u een pushbericht ontvangen als een Nederlander een medaille wint in Rio? Klik dan hieronder (in de NU.nl-app) op de filter 'NUmedaille' en kies Mijn nieuws + pushbericht.