Rio 2016

Brouwer/Meeuwsen en Meppelink/Van Iersel winnen ook tweede duel

De beachvolleybalduo's Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen en Madelein Meppelink/Marleen van Iersel hebben in de nacht van maandag op dinsdag ook hun tweede groepswedstrijd van het olympisch toernooi winnen afgesloten.

Brouwer en Meeuwsen waren na een spannende strijd te sterk voor de Duitsers Markus Bockermann en Lars Fluggen: 21-19, 17-21 en 16-14.

Zaterdag waren Brouwer en Meeuwsen al met 2-0 te sterk voor het Russische duo Nikita Liamin/Dmitri Barsuk. In het laatste duel in poule B wachten woensdag de Polen Bartosz Losiak/Piotr Kantor.

Meppelink en Van Iersel versloegen het Costa Ricaanse koppel Karen Cope Charles/Natalia Alfaro zonder al te veel moeite in twee sets: 21-16 en 21-16. De eenzijdige partij duurde 38 minuten.

In hun openingsduel tegen de Venezolaansen Olaya Perez en Norisbeth Agudo stonden Meppelink en Van Iersel ook geen set af.

Ze mogen woensdag met Taliqua Clancy/Louise Bawden uit Australië gaan uitmaken wie eerste wordt in de poule.

Wilt u een pushbericht ontvangen als een Nederlander een medaille wint in Rio? Klik dan hieronder (in de NU.nl-app) op de filter 'NUmedaille' en kies Mijn nieuws + pushbericht.

Tip de redactie